A-Team

1-0-nederlaag in Antwerp

OH Leuven ging zaterdagavond met het kleinste verschil de boot in op bezoek bij Antwerp. Het tegendoelpunt viel vlak voor het einde van de eerste helft. We gingen vol op zoek naar de 1-1, maar die bleef uit.

Coach Oscar Garcia voerde twee wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd tegen Club Brugge. Shlomo en Banzuzi kwamen in de ploeg voor Misao en Maziz. Bij Antwerp stond Ejuke voor het eerst in de basis. De eerste kans van de wedstrijd was voor Bataille. Verder viel er in het openingskwartier niets meer te noteren.

Antwerp voerde de druk op, maar we hielden stand. Via Schrijvers, Shlomo en Opoku probeerden we tegen te prikken. Via Thorsteinsson kwamen we dicht bij het openingsdoelpunt. De poging van de IJslander belandde op Butez.

Net voor de rust kregen we toch de 1-0 binnen. Balikwisha kon van dichtbij Leysen verschalken, waardoor we met een achterstand de kleedkamer in trokken.

Twee afgekeurde goals na de pauze

In het begin van de tweede helft probeerde Shlomo het met het hoofd. Butez kende er weinig moeite mee. Antwerp reageerde via een afgeweken schot van Ekkelenkamp dat net naast ging en een gevaarlijke voorzet van Balikwisha die Schingtienne van de lijn haalde.

Op het uur kwamen Braut Brunes en N’Dri erin voor Opoku en Thorsteinsson. Antwerp deed het net via Ekkelenkamp een tweede keer trillen, maar de 2-0 werd afgekeurd voor buitenspel.

Nsingi en Maziz vielen nog in voor Schrijvers en Mendyl. N’Dri leek in minuut 80 gelijk te maken. Na een goede aanval kon Braut Brunes uithalen, N’Dri duwde binnen, maar stond duidelijk buitenspel.

Het venijn zat bijna in de staart. Butez moest een voorzet van Sagrado onschadelijk maken. Aan de overkant vond Ekkelenkamp het zijnet. Braut Brunes kreeg nog een kans op aangeven van Sagrado, maar besloot hoog over.

Oscar Garcia: "Komen erg belangrijke weken aan"

“Wat het verschil was tussen Antwerp en ons? Zij hebben gescoord en wij niet”, opent coach Oscar Garcia. “We hadden nochtans genoeg kansen. Het is frustrerend, maar aan het eind heb je wat geluk nodig en kwaliteit in de laatste meters. De laatste baltoets was niet goed genoeg. Maar dit was geen prestatie van een team dat onderaan de stand staat.”

“Er komen nu enkele erg belangrijke weken aan. We gaan op ons best moeten zijn om beetje bij beetje terug te slaan. We hebben vandaag al een ander gelaat getoond, dat moeten we blijven doen.”

Koop je abonnement