Women

0-3-zege in Charleroi na hattrick Reynders

OH Leuven Women zette vrijdagavond Charleroi met 0-3 opzij. Aurélie Reynders maakte de drie Leuvense doelpunten.

“Het resultaat en de statistieken – clean sheet en drie doelpunten – zijn het meest positieve aan de wedstrijd”, doet coach Jimmy Coenraets de analyse. “Het spelbeeld was echter niet zoals we het graag hebben. Ik denk dat we al een paar weken op zoek zijn naar onze beste vorm en dat voel je gewoon in het spel. Vrijdag ging niets heel vlot.”

Onze dames hadden het moeilijk om Charleroi te ontwrichten. “Zij waren stug, maar met onze kwaliteiten moesten we gewoon meer kunnen doen. Het lukte ons niet om ons spel op te leggen. Charleroi kon gevaarlijk zijn en had enkele goede kansen, waarbij onze keepster ons in de wedstrijd hield.”

“Na de wedstrijd was de boodschap duidelijk. Het moet scherper en beter aangezien we binnenkort tien hele belangrijke wedstrijden krijgen in de play-offs en nog minstens één in de beker. De missie van de play-offs wordt om echt heel goed te worden in datgeen waar we echt heel goed in zijn.”

“We zijn op zoek naar een referentiematch”

De jonge Aurélie Reynders blonk uit tegen Charleroi met een hattrick. “Mooi signaal naar de groep. Iedereen heeft door dat we vervangingen in huis hebben en dat er speelsters klaar zijn om bepaalde rollen en taken waar nodig over te nemen. Aurélie mocht starten en bedankte met drie doelpunten en een hele goede wedstrijd.”

“Aurélie is een 16-jarig toptalent. Ik kan nu niet naar haar kijken om in de play-offs het verschil te moeten maken. Dat is een ongezonde manier van denken. We trekken wel met een extra wapen de oorlog in. Vrijdag lieten we ook met Flo Hermans een ander 16-jarig talent invallen. Ze heeft heel wat in haar mars en kan in de play-offs bij momenten meedoen op het allerhoogste niveau.”

We sluiten het reguliere seizoen zaterdag in eigen huis af tegen Genk. “We zijn op zoek naar een referentiematch. Laat dat duidelijk zijn. Daar gaan we een hele week naartoe werken. We mogen niet ontkennen dat dit voor ons een hele belangrijke wedstrijd is.”

Doelpunten: 15′ Reynders (0-1), 52′ Reynders (0-2), 56′ Reynders (0-3).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Mertens (56′ Ampoorter), Detruyer (77′ Hermans), Reynders (77′ Carravetta), Kuijpers, Van Dijk (56′ Zomers), Janssen, Marinucci, Veefkind, Golob (72′ Van Besauw), Biesmans.

Koop je abonnement