A-Team

0-2-nederlaag tegen leider Union

OH Leuven heeft in eigen huis niet voor een stunt kunnen zorgen tegen leider Union. Onze jongens gingen met 0-2 de boot in en zakken zo naar de dertiende plaats in het klassement.  

Coach Oscar Garcia voerde heel wat wissels door. Opoku, Maziz, Miguel en Russo verdwenen uit de ploeg, Braut Brunes, Schingtienne, Mendyl en Thorsteinsson stonden aan de aftrap.

We begonnen scherp aan de wedstrijd met meteen twee goede mogelijkheden. Moris moest goed plat op een knal van Thorsteinsson. Ricca kopte de hoekschop die volgde voorlangs. Even later werd een scherpe hoekschop van Thorsteinsson weggewerkt.

We bleven komen. Een poging van Braut Brunes werd na een snelle opbouw afgeblokt. Mendyl liet een grote misser noteren, maar de vlag ging ook de lucht in.

Aan de overkant werkte Ricca een voorzet van Terho richting Eckert Ayensa net op tijd weg. Burgess kopte de hoekschop binnen, maar Leysen werd gehinderd.

Sykes opent de score

Wat volgde was een periode met veel duels. Zo liep Maertens tegen een gele kaart aan, waardoor hij geschorst is voor de wedstrijd in Club Brugge.

Net voor het halfuur kwam Union ietwat tegen de gang van het spel in op voorsprong. Sykes werkte een hoekschop aan de tweede paal in doel. De VAR keek lang naar de fase, maar oordeelde dat het geen buitenspel was.

Voor de pauze reageerden we met een goede actie van Mendyl op links. Thorsteinsson kon zijn voorzet net niet goed meenemen, maar het leer ging wel tegen de hand van Burgess. Een strafschop kwam er niet. We kwamen nog goed weg toen een knal van Terho uiteenspatte op de lat.

Geen gelijkmaker

We kwamen goed uit de kleedkamers. Thorsteinsson vond Maertens. Uit de draai probeerde onze kapitein het, maar over. Terho deed aan de overzijde het net trillen, maar opnieuw ging de vlag terecht de hoogte in.

De toeschouwers kregen een periode van veel middenveldspel voorgeschoteld. Garcia greep in en bracht Maziz en Misao voor Thorsteinsson en Banzuzi. Het zorgde niet voor een nieuwe schwung.

Union wist er in minuut 74 zelfs 0-2 van te maken. Terho duwde op aangeven van invaller Nilsson binnen. Een Leuvense reactie bleef uit. Nsingi, Opoku en Suphanat vielen nog in voor Braut Brunes, Mendyl en Schrijvers, maar de score veranderde niet meer.

Garcia: "Efficiëntie maakte het verschil"

“Het was het plan om zo fel te beginnen, alleen scoren we niet”, opent coach Oscar Garcia zijn analyse. “Als je zulke kansen niet afmaakt dan wordt het moeilijk. Zij hebben twee kansen en scoren twee keer. De efficiëntie maakte het verschil.”

“We hadden hard gewerkt aan de stilstaande fases. Het is jammer dat zij daaruit dan wisten te scoren. In mijn ogen waren ze niet beter dan wij. In de tweede helft vonden we de ruimtes minder goed. De laatste trap of pass was niet goed.”

“Ik zit niet nu al met de play-downs in mijn hoofd. We hebben nog twee matchen om punten te pakken. We kijken nog niet verder. We kunnen enkel onze eigen prestatie controleren.”

Koop je abonnement