fbpx
A-Team

0-2-nederlaag tegen Anderlecht

OH Leuven heeft zondagavond in eigen huis geen vervolg weten te breien aan zijn zeven op negen. Ondanks voldoende kansen wisten we niet te scoren. Anderlecht deed dat wel en won met 0-2.

Coach Marc Brys zette Patris na zijn schorsing weer in de ploeg. Ook Gonzalez verscheen aan de aftrap. Maertens en Schrijvers namen plaats op de bank. Bij Anderlecht begonnen Sardella, Ashimeru en Slimani in plaats van Raman, N’Diaye en Refaelov. De eerste kans van de wedstrijd was voor De Norre. Onze aanvoerder onderschepte een pass van Murillo, maar zijn schot was te zwak. Vijf minuten later viel bij Anderlecht Verschaeren uit. Hij misstapte zich en kon niet meer verder.

Halverwege de eerste helft staken we opnieuw onze neus aan het venster. Tamari kapte goed naar binnen en haalde uit, maar Verbruggen kende er weinig moeite mee. Vertonghen probeerde het aan de overzijde. Cojocaru kon het openingsdoelpunt voorkomen.

Op het halfuur legde scheidsrechter Vergoote de bal na het bekijken van de beelden op de stip. Mendyl had Dreyer onderuitgehaald. Cojocaru zat in de juiste hoek, maar kon net niet aan de elfmeter van Slimani.

We reageerden via Tamari. Opnieuw sneed onze Jordaniër goed naar binnen. Hij raakte daarna de bal echter helemaal verkeerd. Amuzu testte de handschoenen van Cojocaru en Mendyl pakte nog uit met een gevaarlijke voorzet. Verder gebeurde er voor de rust niets meer.

Verdiende gelijkmaker blijft uit

We kwamen gretig uit de kleedkamer. Tamari kon koppen na een voorzet van Dom. Verbruggen had een goede reflex in huis. Twee minuten later quasi copy-paste. Dom vond opnieuw Tamari goed aan de tweede paal. Deze keer zette onze flankspeler er zijn voet tegen, maar opnieuw lag Verbruggen in de weg.

Onze jongens bleven komen. Kiyine zette zich prima door en werd onderuitgehaald aan de rand van de zestien. Hij nam de vrije trap voor zijn rekening, maar kon het doelkader net niet vinden.

Halverwege de tweede helft kwamen Maertens en Schrijvers tussen de lijnen voor Mendyl en Dom. De wedstrijd lag daarna iets te vaak stil, waardoor de Leuvense aanvalsgolf wat ging liggen. De volgende kans was toch alweer voor de thuisploeg. Een scherpe voorzet van Tamari vond geen ploegmaat.

Opoku en Vlietinck vielen in het slotkwartier nog in voor Kiyine en Gonzalez. Anderlecht leek op 0-2 te klimmen via Murillo, maar de VAR keurde de goal af voor buitenspel. Raman trof even later de paal. Aan de overkant nog een keer Tamari. Thorsteinsson pakte uit met een geweldige voorzet en Tamari probeerde het tevergeefs met een halve omhaal. In de slotminuut van de reguliere speeltijd besliste Arnstad de wedstrijd door de 0-2 binnen te trappen.

Brys: "Strafschop hypothekeerde onze wedstrijd"

“Er was heel veel tumult, consternatie en ongeloof voor de scheidsrechterlijke beslissingen”, zegt coach Marc Brys. “Of dat wil zeggen dat Anderlecht niet verdiende te winnen dat is een ander verhaal. Met een penaltydoelpunt kwamen we achter. In de tweede helft waren wij de enige ploeg die nog voetbal wou brengen. De andere ploeg wilde vooral temporiseren en tijdrekken. Dat werd dan gestimuleerd door het niet ingrijpen van de scheidsrechter.”

“Ons tempo werd geremd. Wij weten ook dat zij vermoeid werden na hun drukke agenda. We kregen acht kansen en dan is het jammer dat de 1-1 niet valt. Anders werd het terug een nieuwe wedstrijd. Na het tweede tegendoelpunt was de wedstrijd gespeeld.”

“Die strafschop hypothekeerde onze wedstrijd. Na de pauze probeerden wij heel veel druk en tempo te brengen en dat lukte. Als je dan acht kansen tegen Anderlecht bij elkaar voetbalt dan heb je het goed gedaan, alleen is daar geen doelpunt bij. Ook daar moeten wij ons natuurlijk vragen bij stellen.”

“De groep blijft ondanks een tegenslag toch positief reageren. Scoren blijft een evident werkpunt. Dat is geen verwijt, gewoon een vaststelling. We moeten zuiniger zijn met onze kansen om wedstrijden te winnen. Dat is ons nu jammer genoeg niet gelukt”, besluit Brys.

Koop je abonnement