fbpx
A-Team

0-0-gelijkspel tegen Standard

OH Leuven deelde zaterdagavond de punten op bezoek bij Standard. Het lukte beide ploegen niet om een doelpunt te maken. Wij konden rekenen op een sterke Leysen.

Coach Oscar Garcia koos voor de volgende namen: Leysen, Pletinckx, Ricca, Russo, Schingtienne, Akimoto, Schrijvers, Maziz, Banzuzi, Maertens, Thorsteinsson. Bij Standard kwam Canak in de elf voor Alzate.

We begonnen scherp met meteen een poging van Thorsteinsson. Even later duwde Bodart een voorzet van Maertens over. Daarna verwaterde het spel en bleven doelpogingen lang uit.

Net voor het halfuur toch nog eens onze jongens. Maertens stuurde Thorsteinsson de ruimte in, die speelde zich goed vrij, maar zijn schot ging naast. Standard reageerde met een schot van Kanga in het zijnet.

Vlak voor het affluiten van de eerste periode pakte Maertens nog uit met een fantasietje. Met een poging vanop eigen helft probeerde hij Bodart te verrassen. Net over!

Debuut Souanga

Meteen vuurwerk na de pauze. Standard toonde zich via Canak, wij via Maertens. Het begin van een goede Leuvense periode. Met een knap hakje vond Maertens Akimoto. Onze Japanner haalde uit, maar zijn schot ging voorlangs.

Iets na het uur hield Leysen ons goed recht op een knal van Kanga. Tot twee keer toe deed onze doelman dat kunstje daarna nog eens over. Eerst op een schuiver van Price en daarna alweer op een hard schot van Kanga.

Garcia greep in en voerde een drievoudige wissel door. Dom, Nsingi en Sagrado kwamen in voor Maertens, Russo en Maziz. Het bracht weinig verandering. Opnieuw moest Leysen een bal – van Balikwisha – uit zijn kooi ranselen.

Zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd voerde Garcia zijn laatste wissels door. Akimoto en Thorsteinsson gingen naar de kant voor de debuterende Souanga en Braut Brunes. De score veranderde niet meer.

Garcia: “Eerlijk resultaat”

“Het is een eerlijk resultaat”, luidt de analyse van coach Oscar Garcia. “We hebben kansen gehad, maar Leysen heeft ons ook geholpen met enkele reddingen.”

“Beide ploegen hadden het redelijk goed onder controle”, vult Ewoud Pletinckx. “Daarom was het ook een match met weinig beleving. Ook het lege stadion hielp niet. We proberen vanaf nu van elke match toch nog iets te maken, vooral voor onze fans dan.”

Koop je abonnement