OHL GO!

“OHL GO!” is een kennismakingsprogramma voor gescoute talentvolle voetballers van U7 tot U12. Op een laagdrempelige manier krijgen zij de kans om de OH Leuven Academy beter te leren kennen. Langs de andere kant krijgen wij als club een ruimer zicht op hun voetbalvaardigheden dankzij een brede en langere screening.

Wekelijks scouten onze Academy scouts jeugdspelers in de regio Vlaams-Brabant en daarbuiten. De spelers die zij detecteren als talentvolle voetballers, nodigen wij uit om deel te nemen aan ‘OHL GO!’.

De U7- tot U9-spelers krijgen vier weken lang één training per week. Voor de U10- tot U12-spelers gaat het om drie trainingen gedurende drie weken. Elke training is opgebouwd rond een specifiek thema, gelinkt aan onze Talent-ID. Speciale aandacht gaat onder meer naar de cognitieve-, technische- en bewegingsvaardigheden van de jonge spelers. Uiteraard gecombineerd met een groot fungehalte!

Wetenschappelijke benadering
De evaluatie van de trainingen gebeurt op een wetenschappelijk onderbouwde manier. Hiervoor deden we beroep op wetenschappelijke studies en de expertise van onze Performance Coaches en het Development-team. De data gebruiken we als ondersteuning bij ons rekruteringsproces. Deze vernieuwende aanpak moet ons helpen om de “predictability” van het potentieel van jonge spelers te vergroten. Het blijft zeer moeilijk te voorspellen of jonge spelers kunnen uitgroeien tot profspelers. Elke speler die uitgenodigd wordt, doorloopt de volledige duur. Daarna krijgen ze een score card met een duidelijk beeld over hun huidige voetbalvaardigheden. Niet elke speler zal doorstromen naar onze Academy, maar iedereen krijgt indivuele feedback.

Positieve beleving creëren
De spelers zelf willen we een zo positief mogelijke ervaring aanbieden. In de eerste plaats door de slagen-falen-druk weg te halen. Net zoals voor onze eigen OHL-jeugdspelers, willen we de OHL GO!’ers in een veilige, kindvriendelijke omgeving een onvergetelijke ervaring aanbieden. Eén die een positieve invloed heeft op zijn of haar verdere leven, ongeacht of hij of zij professioneel voetballer wordt of niet. We willen elk talent helpen om zijn of haar potentieel maximaal te ontplooien. Als voetballer, atleet én persoon.
Ook de ouders willen we een goed beeld laten vormen van onze OHL Academy. We behoren tot de top zes van de beste jeugdopleidingen van België. De topaccommodatie, onze gekwalificeerde coaches, de doordachte trainingsinhouden en nauwe spelersbegeleiding zijn allemaal troeven. Die kunnen ze in rekening brengen wanneer ze beslissen over de voetbaltoekomst van hun kind.

Veelgestelde vragen

Welke leeftijden kunnen deelnemen aan ‘OHL GO!’?
Spelers van U7 tot en met U12 die hiervoor een uitnodiging ontvingen.

Kan ik spontaan inschrijven voor ‘OHL GO!’?
Nee. Enkel spelers die een uitnodiging ontvingen, mogen deelnemen.

Hoe kan ik uitgenodigd worden voor ‘OHL GO!’?
Onze academy scouts bekijken wekelijks jeugdwedstrijden in de provincie Vlaams-Brabant en daarbuiten. Talentvolle spelers die zij identificeren, ontvangen een uitnodiging.

Uit hoeveel trainingen bestaat ‘OHL GO!’?
Voor U7-U9 zijn dat vier trainingen. Een training per week gedurende vier aansluitende weken.
Voor U10-U12 zijn dat drie trainingen. Een training per week gedurende drie aansluitende weken.

Op welk tijdstip vinden de trainingen plaats?
Voor U7-U9 vinden de trainingen plaats op maandag om 17.45 uur (tot 19.15 uur).
Voor U10-U12 vinden de trainingen plaats op woensdagnamiddag om 14 uur (tot 15.30 uur) of 16 uur (tot 17.30 uur).

Wat neem ik mee naar de trainingen?
Je komt in voetbaluitrusting en neemt een drinkbus mee. Een bal is niet noodzakelijk.

Kan ik de kleedkamers gebruiken?
In normale omstandigheden kun je de kleedkamers en douches gebruiken. Voor de geldende COVID-19-maatregelen, mail naar jeugd@ohl.be .

Wanneer krijgen ouders meer informatie over de inhoud van ‘OHL GO!’?
Voor de start van de eerste training krijgen de ouders een presentatie met meer informatie over de inhoud, de planning en onze jeugdwerking.

Mogen ouders mee in de kleedkamer?
Nee. Onze trainers zijn aanwezig in de kleedkamers en zullen helpen wanneer nodig.

Mogen ouders aanwezig zijn tijdens de trainingen?
In normale omstandigheden mogen ouders de trainingen volgen. Voor de geldende COVID-19-maatregelen, mail naar jeugd@ohl.be .

Kunnen ouders terecht in de kantine?
Ja. We voorzien per training ook een gratis consumptie per ouder en deelnemend kind. (Afhankelijk van de COVID-19-maatregelen)

Krijg ik een evaluatie op het einde van ‘OHL GO!’?
Ja. Je krijgt een score card toegestuurd ten laatste een week na je laatste training. Hierop staan je sterke punten én je werkpunten.

Wat is de volgende stap na ‘OHL GO!’?
Zijn de trainingen zowel voor jou als ons positief verlopen, dan nodigen we jou uit voor één of meerdere teamtrainingen en/of wedstrijden bij een OHL-team uit jouw leeftijdscategorie. Hierna maken we opnieuw een evaluatie.

Ik ben niet geselecteerd voor een teamtraining. Krijg ik later nog een kans?
Dat kan zeker. Geef de moed dus zeker niet op. We blijven jeugdwedstrijden bekijken. Sowieso krijg je een score card met je sterke punten én werkpunten. Ga ermee aan de slag!

Wat gebeurt er nadat ik deel heb genomen aan de teamtrainingen?
Zijn de trainingen zowel voor jou als ons positief verlopen, dan nodigen we jou uit voor een aanwervingsgesprek met je ouders.

Waar vindt OHL GO! plaats?
In ons trainingscentrum OHL Bruineveld, Domeinstraat 61, 3010 Kessel-Lo. Bekijk hieronder het grondplan.

Waar is er parking?
Er is een publieke parking aan het trainingscentrum. Bekijk hieronder het plan.

Koop je abonnement