fbpx
Dirk Reekmans

Terug in de tijd met Dirk Reekmans

met Dirk Reekmans

Dirk Reekmans was meer dan 30 jaar stadionomroeper. Eerst voor Stade Leuven, later voor OH Leuven. Na de wedstrijd tegen Charleroi dit seizoen op 10 september, gaf hij zijn microfoon door aan Mathias Stoyanof. Naast stadionomroeper was Dirk ook jarenlang persverantwoordelijke en schreef hij artikels voor de club. Als memorabilia bracht hij het oude clubblad en een passe-partout mee. 

“Vroeger maakten we voor elke thuismatch een passe-partout, een soort van dubbele pagina voor in de regionale krant waar we onze voorbeschouwing voor de komende wedstrijd op drukten. Op die pagina zetten we dan de voorbeschouwing, een keer een speler in de kijker, eens wat algemeen nieuws, een kalender, reclame voor hospitalitymogelijkheden zoals een pré-diner en ook vermelding van onze sponsors”, aldus Dirk Reekmans. “Vervolgens stuurden we die pagina door naar de regionale krant zodat alle mensen in Leuven en omstreken wist dat het match was en ineens ook alle nodige informatie had. De sociale media van vroeger dus.”

“Het OHL-magazine was andere koek. Onze bedoeling was om een mooi magazine van een 36-tal bladzijden te maken op een luxe papiersoort, volledig in kleur en met sterke artikels”, aldus Dirk. “We stelden een redactie samen met vaste mensen maar ook gelegenheidsinterviewers die beter geplaats waren omdat ze bepaalde mensen konden benaderen of sterker waren in gespecialiseerde onderwerpen. Ook bij het magazine werkten we met een deadline en dat ging er soms spannend aan toe. Maar het resultaat mag er zijn.”

Vervlogen tijden

Tegenwoordig worden zowel de passe-partout als het maandelijks clubblad niet meer gemaakt. De club bracht aan het begin van dit seizoen nog wel een groot magazine uit ter ere van 20 jaar OH Leuven. “Dat maandelijks verschijnen van drukwerk is ook niet meer nodig”, stelt Dirk vast. “Zo’n artikels worden gewoon op de website gedeeld tegenwoordig.”

“Ik heb dat blad en die passe-partout jarenlang gemaakt samen met Stef Peuskens en Jac Geyens. Tim De Pauw en Guido Machurot maakten de foto’s. Voor mij was het super om de supporters te informeren over het reilen en zeilen van de club. Ik deed het graag en met veel liefde”, sluit Dirk af.

Koop je abonnement