Women

OH Leuven Women zet Westerlo met 1-0 opzij

OH Leuven Women heeft zaterdagavond de topper tegen Westerlo gewonnen. Hannah Eurlings maakte twintig minuten voor affluiten het enige doelpunt van de wedstrijd.

“We konden met Westerlo een ploeg verwachten die met veel lef en vertrouwen naar Leuven zou komen en dat is ook effectief gebleken”, doet coach Arno Van Den Abbeel. “Ik denk dat het een aangename partij was om naar te kijken.”

“In de eerste helft vond ik ons goed staan. We speelden bij momenten Westerlo goed uit en creëerden ook goeie kansen, maar de weg naar het net werd niet gevonden.”

Het was lang wachten op dat verlossende doelpunt. “In de tweede helft weet je dat hoe langer het 0-0 blijft hoe meer Westerlo gelooft in een stunt. De intensiteit ging nog wat hoger langs de beide kanten, maar wij gaven weinig echte kansen weg en creëerden zelf enkele goeie mogelijkheden.  Vaak vanop afstand, maar het vizier stond niet scherp.”

“Vechten voor de drie punten”

In minuut 69 voerde Van Den Abbeel een dubbele wissel door. “Invalster Hermans bediende Pusztai met een heerlijke eindpas in de zestien. Pusztai behield het overzicht en bediende Eurlings voor haar vierde van het seizoen.”

“Nadien was het nog twintig minuten oorlog en strijd, maar qua mentaliteit waren we minstens de evenknie. Het doet me plezier onze groep te zien vechten voor de drie punten.”

Anderlecht

Komende zaterdag trekken onze dames naar Anderlecht. “We willen onze goede reeks graag verder zetten, kijken er zeker naar uit om RSCA te treffen en zullen er klaar voor zijn, maar het is niet de match van het jaar. We spelen voor de drie punten en ook niet meer of minder dan dat. De weg is nog zeer lang.”

“Ik denk dat bij ons de sleutel echt ligt in het feit dat we nog efficiënter moeten zijn in het afwerken van wat we creëren. En zoals altijd gaan we onze eigen sterktes uitspelen en die van hen proberen neutraliseren.”

Doelpunten: 72′ Eurlings (1-0).

Opstelling OH Leuven Women: Seynhaeve, Janssen, Mertens, Pusztai, Eurlings (90′ Buysse), Ampoorter (69′ Priem), Van Besauw, Reynders (89′ Van Den Brande), Bosmans (69′ Hermans), Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement