A-Team

TEAM TALK – Mathieu Maertens: “Vertrouwen terugvinden en dan komen de goals en punten wel”

OH Leuven trekt zaterdag naar Mechelen voor de confrontatie met Malinwa. Kapitein Mathieu Maertens wil dan een ander OH Leuven aan het werk zien. "Ik heb op training een goede reactie gevoeld na de match tegen Gent. We hebben veel gepraat en er was veel intensiteit." Aftrap om 16 u.

“Voetballend zijn we veel beter dan vorig jaar. De laatste pas moet beter en we moeten scherper zijn voor doel, in beide boxen.” Mathieu Maertens wil niet al het goede van onze seizoensstart overboord gooien, maar legt wel de vinger op de wonde na de teleurstellende 1 op 9. “Verdedigend en aanvallend is het soms te weinig, dus we moeten meer van onszelf vragen voor doel.”

“Ik ben ervan overtuigd dat een keer we beginnen te scoren, dat het vertrouwen terugkomt.” Maar daarvoor moet er door de week wel goed getraind worden. “Op training moet je van jezelf meer vragen. Iedere kans die je daar krijgt, moet je scoren en dan komt het vertrouwen terug, ook in de matchen. Het is een cliché, maar we moeten hard blijven werken en dan komen de resultaten en de goals wel.”

Beluister het hele gesprek met Mathieu Maertens hier of via onder meer Spotify of Apple Podcasts.

De combiregeling is zaterdag niet van kracht, dus je kan via een supportersbus of met eigen vervoer naar Mechelen afzakken. Tickets zijn online te koop tot een uur voor de aftrap, of tijdens de openingsuren aan het onthaal van het King Power at Den Dreef Stadion. Ter plaatse kan je geen tickets bemachtigen. Volwassenen kunnen vanaf 15 euro de wedstrijd bijwonen, kinderen onder 19 jaar betalen 10 euro.

Koop je abonnement