A-Team

3-0-nederlaag in Gent

OH Leuven wist zondagavond geen vuist te maken op het veld van KAA Gent. Onze jongens gingen met 3-0 onderuit.

Coach Oscar Garcia voerde twee wijzigingen door. Verstraete, die out was door een tandinfectie, en Gil werden vervangen door Schrijvers en Vlietinck. Bij AA Gent maakte Vansca zijn debuut, Dean en Gambor kwamen in de ploeg voor Gudjohnsen en Tournarigha.

We kenden een moeilijk openingskwartier. AA Gent eiste de bal op en zette dat balbezit om in twee vroege doelpunten via Dean en Fadiga. We moesten even bekomen.

Halfweg de eerste helft herstelden we het evenwicht en konden we af en toe tegenprikken. Mitrovic en Maertens probeerden het zonder succes. Na een snelle omschakeling was de eindpass van Maertens op Maziz net te hard. Vlak voor de rust nog een keer Maertens, die de vuisten van Roef vond.

Leuvens doelpunt blijft uit

Balikwisha en Kurucay vielen meteen na de pauze in. Schrijvers en Vlietinck bleven in de kleedkamer. Kansen bleven lang uit. Maertens zette zich goed door, maar afwerken zat er niet in. Aan de overkant had Leysen goede reddingen in huis op pogingen van Surdez. Bijna kwam de aansluitingstreffer via Akimoto, die het leer goed op de slof nam. Watanabe haalde de 2-1 van de lijn.

We bleven zoeken naar een doelpunt. Een schot van Maziz ging voorlangs. Ikwuemesi en Biron vielen in minuut 69 in voor Maertens en Mitrovic. Ikwuemesi pakte uit met een knappe versnelling en ging dan tegen de grond in de zestien. De bal ging echter niet op de stip.

Ook N’Dri zette zich goed door. Zijn schot was te flauw en ging voorlangs. Het doelpunt viel aan de overkant. Invaller Gudjohnsen knikte een hoekschop voorbij Leysen. Mendyl verving nog Ominami, maar de score veranderde niet meer, want de eerredder van Ikwuemesi werd afgekeurd voor buitenspel.

Leysen: “We moeten scherper zijn in beide zestienen”

“We hebben de wedstrijd weggegeven na 10 minuten, daardoor is het nooit een match geweest”, stelt Tobe Leysen. “We moeten scherper zijn in beide zestienen. We krijgen meteen de eerste twee ballen binnen en dan is de match gespeeld. Daarna moesten we gaan drukken, maar daar is er niet veel van in huis gekomen. Het was een offday die we snel moeten vergeten.”

“Voor mij was het duidelijk: wij zorgden voor het voetbal, zij voor de doelpunten”, verklaart coach Oscar Garcia. “De ploeg die scoort, wint. Dat gaat zo in het voetbal. Zij hebben 0,5 expected goals – net als wij – en toch scoren ze drie keer. Daarin waren ze veel beter dan wij. Ook al speelden we hogere pressing in de tweede helft, toch scoren ze nog en wij niet, dus je weet nooit of we dat van bij het begin hadden moeten doen.”

Koop je abonnement