Women

OH Leuven Women wint vlot van Essevee Women

OH Leuven Women heeft zaterdagnamiddag gedaan wat het moest. Op bezoek bij Essevee Women wisten onze dames vier keer te scoren en hielden ze zelf hun netten schoon.

“In de eerste helft probeerde Zulte nog hoog druk te zetten, maar na vijftien minuten was het duidelijk dat we opnieuw moesten boksen tegen een dubbele afweergordel”, doet coach Arno Van Den Abbeel het verhaal. “Het verschil met vorige week was dat we nu snel konden scoren. Al was ik niet honderd procent tevreden met onze looplijnen en de keuzes die we maakten, maar er was wel meer beweging, meer dreiging en meer aanwezigheid voor doel.”

“Ik vind nog altijd dat we veel kansen nodig hebben om te scoren, maar er is duidelijk vooruitgang. Er werd tijdens de rust goed bijgestuurd door zowel speelsters als staf en dat resulteerde onmiddellijk in een snel en knap uitgespeeld doelpunt. Er volgde nog twee mooie snelle doelpunten.”

We speelden al bij al makkelijk de wedstrijd uit. “Nadien gaven we enkele meisjes wat rust en behielden we de controle over de match. De invalsters vielen goed in en speelden de match perfect uit met nog enkele prikjes, maar geen doelpunten meer. Achteraan stonden we goed en we gaven niets weg. Clean sheet, 4 doelpunten, 3 punten, job done.”

“Moeilijk om aantrekkelijk voetbal te spelen”

We botsten dit seizoen al vaker tegen een tegenstander die ons in blok opwachtte. “Of ik het als een compliment zie dat de tegenstander kiest voor een dubbele afweergordel? Het is dubbel. Langs de ene kant betekent het dat je je gerespecteerd voelt als ploeg, maar ik denk ook aan de supporters en de buitenwereld van het vrouwenvoetbal. Het lijkt mij niet aantrekkelijk om naar te kijken.”

“Het is soms ook frusterend omdat het moeilijk is om ruimte en tijd te vinden om aantrekkelijk voetbal te spelen, maar het is eenieders recht zo te spelen. Aan ons om de gordels te breken en dreigend te zijn.”

Volgende zaterdag ontvangen we Westerlo. “De onverwachte topper. Ik denk dat Westerlo een ploeg met vertrouwen is en dat ze mogelijks wat meer uit eigen sterktes gaan spelen. Ik zag dat Standard het toch ook moeilijk had tegen hun laag blok en pittige omschakelingen. Ik verwacht dus opnieuw een moeilijke tegenstander die ons zal opwachten en ons genadeloos zal afstraffen als we te veel fouten maken.”

Doelpunten: 17′ Zomers (0-1), 46′ Eurlings (0-2), 61′, Pusztai (0-3), 76′ Janssen (0-4).

Opstelling OH Leuven Women: Seynhaeve, Janssen, Mertens (69′ Haentjens), Zomers (88′ Van Den Brande), Pusztai, Eurlings (77′ Priem), Ampoorter, Van Besauw (77′ Kunstek), Reynders (69′ Bosmans), Kuijpers, Biesmans.

Koop je abonnement