Women

OH Leuven Women raakt niet verder dan gelijkspel tegen KAA Gent Ladies

Het lukte OH Leuven Women zaterdagnamiddag niet om haar overwicht om te zetten in een overwinning. Op het veld van KAA Gent Ladies bleven onze dames steken op een 0-0-gelijkspel.

“We waren voorbereid op alweer een lastige tegenstander, maar ik had niet verwacht dat Gent zich zo fel zou ingraven in een thuiswedstrijd”, stelt coach Arno Van Den Abbeel. “We hadden het gevoel dat we de hele wedstrijd onder controle hadden en ook vrij makkelijk in de eindfase geraakten. Maar vooral in de eerste helft zijn we daar toch vergeten onze kansen af te werken.”

“In de tweede helft was het echt boksen tegen een dubbele afweergordel en helaas is het niet gelukt deze volledig te breken. We misten vooraan wat efficiëntie in ons spel. Er waren na de pauze wel enkele pittige omschakelmomenten van Gent op de momenten dat we slordig waren en balverlies leden. Maar al bij al hebben zij denk ik zelf niets kunnen creëren en hebben wij ook niets weggegeven.”

“De speelsters hebben het game plan zeer goed proberen uit te voeren en was er zeker voldoende mentaliteit aanwezig. Maar zoals een wijs man ooit zei: om te winnen moet je scoren.”

Oplossingen zoeken

De brilscore stond na affluiten dan ook nog steeds op het scorebord. “Het was heel hard balen dat we slechts met één punt achterbleven omdat je het gevoel hebt dat er veel meer inzat en dat je ook meer verdiende. Het is ook wel zo dat we opnieuw een clean sheet hebben en niet verloren. Dat gaf ik ook mee aan de spelersgroep, want die punten tellen ook.”

Van Den Abbeel trekt lessen uit dit gelijkspel. “Wat we meenemen naar de volgende tegenstander is dat we nog meer naar oplossingen moeten zoeken om dan wel tot scoren te komen in zulke situaties. Het zal namelijk zeker nog gebeuren, al hoop ik dat teams ook tegen ons gaan spelen vanuit eigen sterktes en er niet enkel op uit zijn om onze sterktes laag op te vangen.”

Volgende zaterdag trekken we naar Essevee Women. “Ik denk dat vandaag ons leert dat er geen makkelijke tegenstanders zijn. Makkelijke tegenstanders kunnen het je ook zeer moeilijk maken, maar we moeten eerlijk zijn, we zijn het ons verplicht om vol voor 3 punten te gaan!

Opstelling OH Leuven Women: Seynhaeve, Janssen, Zomers (60′ Ampoorter), Pusztai, Eurlings, Van Besauw, Reynders, Kuijpers (76′ Priem), Bosmans (60′ Hermans), Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement