Women

9 op 9 voor OH Leuven Women

OH Leuven Women heeft zaterdagavond KRC Genk met 3-0 opzijgezet. Eurlings (x2) en Kuijpers maakten de Leuvense doelpunten.

Sára Pusztai had zich op speeldag twee tot matchwinnaar gekroond door in de blessuretijd als invalster het winnende doelpunt te maken tegen Standard. Tegen Genk stond ze aan de aftrap.

“We waren voorbereid op een moeilijke wedstrijd en de eerste helft verliep ook zo”, luidt de analyse van coach Arno Van Den Abbeel. “Genk legde veel grinta aan de dag. We moeten eerlijk zijn en zeggen dat zij de beste kansen kregen in de eerste helft.”

Uiteindelijk klommen we wel op voorsprong vlak voor het einde van de eerste periode. Op aangeven van Reynders tikte Eurlings goed binnen. “We moeten niet beweren dat we beter waren, want dat is absoluut niet waar.”

“Verdiende zege”

“In de tweede helft stonden we iets beter, hadden we meer controle en brachten we meer kwaliteit aan de bal. Dat resulteerde in enkele goede kansen en mooie individuele acties.”

Uiteindelijk kregen we in het slot van de wedstrijd ook loon naar werken. “We hebben moeten wachten tot het einde van de wedstrijd vooraleer het ook in doelpunten resulteerde. Maar ik denk dat 3-0 zeker verdiend was. We speelden op zich wel een goede wedstrijd en waren beter dan Genk.”

KAA Gent

Na drie speeldagen zitten onze dames aan een knappe negen op negen. “Dat is goed voor het vertrouwen. We tonen een goede mentaliteit op het veld en kunnen de wedstrijden telkens afmaken. Uiteraard willen we graag op deze manier verder doen, maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Drie punten zijn drie punten.”

Volgende zaterdag trekken we naar KAA Gent. “Zeker geen gemakkelijke verplaatsing. Ik blijf erbij dat we geen enkele gemakkelijke wedstrijd zullen hebben in deze reeks. We gaan voor elk punt moeten vechten. We gaan dat doen op onze manier van voetballen.”

“Gent verloor dit weekend tegen Westerlo. Zij zullen dus opnieuw gretig zijn en tegen ons op zoek gaan naar puntengewin. We gaan er alweer alles aan doen om in Gent de drie punten mee naar huis te nemen.”

Doelpunten: 42′ Eurlings (1-0), 86′ Kuijpers (2-0), 90′ Eurlings (3-0).

Opstelling OH Leuven Women: Seynhaeve, Janssen, Mertens (56′ Van Besauw), Zomers (86′ Priem), Pusztai (69′ Ampoorter), Eurlings, Reynders, Kuijpers, Bosmans, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement