Academy

Natalie Pierre (Social en Education): “Start van het nieuwe schooljaar verloopt vlot”

De vakantie zit erop voor onze spelers en speelsters. Het nieuwe schooljaar is namelijk al enkele dagen volop aan de gang. Het ideale moment om even polshoogte te nemen bij Natalie Pierre, de coördinator van het Social & Education Team van de OH Leuven Banqup Academy.

“Ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar begonnen we eind juni al met het afnemen van een enquête bij de spelers en speelsters”, doet Natalie Pierre het verhaal. “Dankzij deze bevraging weten we naar welke school iedereen gaat. Daardoor konden de schoolcoaches al tijdig contact opnemen met de scholen om te laten weten dat een speler of speelster van OH Leuven bij hen op school zit. Zo kunnen zij daar rekening mee houden.”

“Eind juli woonden we ook de stage van U13 tot en met U16 in Tongerlo bij. Alle schoolcoaches hebben zichzelf voorgesteld en elke speler heeft voor school een doelstelling – iets waar ze dit schooljaar aan willen werken – bepaald. Op deze manier benadrukken we als club dat school belangrijk is en dat we hen opvolgen.”

“Tijdens de start is het sowieso wat hectisch”

Ondertussen is het schooljaar op gang getrapt. “Het is sowieso tijdens de start wat hectisch. Er wordt overgestapt van het trainingsschema dat in de vakantie werd gehanteerd naar het gewone trainingsschema. De uren zijn toch anders. Zo trainen de U16 en U18 om 16u, wat heel kort na het school is. Dat zorgt allemaal, zeker in het begin, voor wat stress. ”

“We houden in de eerste weken van september per spelersgroep individuele gesprekken. We polsen naar de ervaringen van de spelers tijdens de eerste schooldagen en vragen of er al zaken zijn waarmee we kunnen helpen. Door de goede voorbereiding loopt alles tot dusver zeer vlot. Uiteraard zijn er altijd wat kleine dingetjes die naar boven komen, maar die worden snel opgelost.”

Internaat

Er zitten ook heel wat spelers en speelsters op internaat. “Samen met Head of Social Pieter-Jan Derveaux onderhoud ik het contact met de internaten. Het Nederlandstalig internaat is verbonden aan de topsportschool en met hen hebben we tweewekelijks een overleg.”

“Alle spelers en speelsters die op internaat zitten zijn op het einde van de vakantie gaan ‘inhuizen’. De eerste bevindingen zijn heel positief. Het is een heel toffe groep en we hopen uiteraard dat dat ook zo blijft. We dragen als club respect hoog in het vaandel en willen dat onze spelers dat ook uitdragen.”

Studiebegeleiding

Na de individuele gesprekken start op woensdag 18 september de studiebegeleiding. “Die is wekelijks op woensdag van 13u tot 14u en vindt nog steeds plaats in de Roosenberg. De schoolcoaches bieden er actieve begeleiding aan, kijken of er vragen zijn, kijken of ze wel de juiste studiemethode hebben en of alles goed loopt op vlak van planning. We helpen hen om de combinatie tussen school en voetbal te maken. Binnenkort staat er een workshop rond examenplanning op de agenda.”

“Nieuw dit jaar is dat er ook voor de speelsters vanaf WU14 tot en met WU20 een nieuwe schoolcoach is en dat we daar dus ook actieve studiebegeleiding aanbieden. We volgen er hetzelfde traject alleen vindt dit op woensdag plaats in het King Power at Den Dreef stadion van 12u45 tot 14u30.”

Pierre heeft tot slot nog een belangrijke boodschap voor onze spelers en speelsters. “Het is belangrijk dat het zowel op school als op voetbalvlak goed loopt. Het is echt een wisselwerking en de spelers en speelsters moeten dat beseffen. School is even belangrijk als hun voetbalcarrière. Niet iedereen haalt de top, ook al gunnen we het iedereen, en daarom is het heel belangrijk dat er ook een plan B is voor de toekomst. Verder wensen we iedereen heel veel plezier en veel succes!”

Koop je abonnement