A-Team

Sprankelend OH Leuven zet Standard vlot opzij

Tien punten en nog steeds ongeslagen. Het rapport van OH Leuven oogt bijzonder mooi na zes speeldagen. Zaterdagavond wonnen we meer dan terecht met 2-0 van Standard. N'Dri en Ominami maakten de doelpunten.

Coach Oscar Garcia koos voor deze basiself: Leysen, Vlietinck, Ominami, Ricca, Mendyl, Balikwisha, Schrijvers, Maertens, Verstraete, Maziz en N’Dri. Na één minuut moesten we al noodgedwongen een wissel doorvoeren. Schrijvers blesseerde zich in een duel met Kuavita en kon niet meer verder. Banzuzi was zijn vervanger. Al snel werd de invaller bijna gevonden door een knappe voorzet van Balikwisha.

Standard had in vijf wedstrijden slechts één doelpunt binnengekregen. Ondanks het Leuvense overwicht was het dan ook lang wachten op openingen. In de tweede periode van de eerste helft duwden we wel het gaspedaal volledig in. Opnieuw pakte Balikwisha uit met een heerlijke voorzet en meteen daarna met een verraderlijk schot.

In minuut 32 volgde de beloning. N’Dri draaide snel weg en haalde vanuit een zeer scherpe hoek verschroeiend uit. Bezoekende doelman Epolo kon de knal niet tegenhouden. Het balbezit was na de 1-0 voor ons en Standard had geen reactie meer in huis.

Overwicht mondt uit in nog één doelpunt

Vlietinck bleef in de kleedkamer voor Akimoto. We hielden makkelijk de controle van de wedstrijd. Enkele minuten voor het uur een opvallende fase. Fossey leek een verloren bal nog voor de achterlijn op te rapen. De VAR zag er geen strafschop in. De verlossing kwam er snel. Een scherp aangesneden hoekschop van Maziz werd door Ominami aan de eerste zone in doel verlengd met het hoofd.

We bleven komen. Balikwisha had de 3-0 aan de voet, maar schoof weg bij het trappen. In het Leuvens kwartiertje vielen Ikwuemesi en debutant Tsoungui in voor N’Dri en Mendyl. Het bleef eenrichtingsvoetbal. Ikwuemesi zette met Maziz in de zestien van Standard een mooi een-tweetje op. Maziz besloot over.

Balikwisha kreeg nog een applausvervanging. Biron was zijn vervanger. De 2-0 veranderde niet meer. Drie punten bij op de teller, die al op tien staat na zes wedstrijden.

Garcia: “We deden het heel goed”

“Alle lof voor mijn spelers”, opende coach Oscar Garcia na de wedstrijd. “Ze scoorden twee goals tegen een team dat er maar één tegen had gekregen in vijf matchen. We deden het heel goed.”

“We wilden sterk starten, maar maakten wat foutjes in de hoge pressing. Nadat we een paar dingen veranderd hadden, hadden we de controle. We zijn heel blij. Vorig seizoen hadden we maar twaalf punten na de heenronde en nu hebben we er al tien.”