Club

OH Leuven versterkt zich met Belgische jeugdinternational

De 21-jarige centrale verdediger Antef Tsoungui tekent bij OH Leuven! Tsoungui wordt gehuurd van de Nederlandse topclub Feyenoord.

Antef Tsoungui genoot zijn jeugdopleiding in Engeland bij Chelsea en Brighton. Door die laatste club werd hij in januari 2023 uitgeleend aan Lommel SK. In de zomer van dat jaar maakte hij de overstap naar de Nederlandse topclub Feyenoord Rotterdam dat hem meteen uitleende aan Dordrecht FC, de nummer vier in de Keuken Kampioen Divisie. Tsoungui groeide uit tot één van de sterkhouders en kwam in totaal 30 keer in actie voor de Nederlandse club. De centrale verdediger is ook een Belgische jeugdinternational. Hij maakte in juni tegen Marokko zijn debuut voor de nationale U21. Tsoungui wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Nederlandse topclub Feyenoord Rotterdam.

Frédéric Van den Steen is blij met de nieuwste aanwinst van OH Leuven. “Antef Tsoungui is een zeer getalenteerde, polyvalente verdediger die op beide posities centraal achterin kan spelen. Hij is jong, Belgisch en heel ambitieus. Deze transfer past volledig in de visie van onze club. Wij zijn zeer blij dat hij onze kern komt versterken. Het geeft onze coach ook weer wat extra mogelijkheden in het verdedigend compartiment,” aldus de CEO.

Ook Antef Tsoungui is gelukkig met zijn transfer naar Leuven. “OH Leuven is de juiste stap voor mij op dit moment in mijn carrière. Het project van de club trekt mij aan en ook in de Jupiler Pro League wil ik mij bewijzen. Het team is zeer goed aan de competitie begonnen, maar ik denk dat we nog beter kunnen. Het is mijn doel om dit seizoen zo goed mogelijk te presteren. Zowel persoonlijk, maar zeker ook met het team,” besluit de Belgische jeugdinternational.

Koop je abonnement