A-Team

William Balikwisha versterkt Leuvense aanval

Aanvallende versterking voor OH Leuven! De 25-jarige William Balikwisha komt over van Standard Luik en tekent een contract voor vier seizoenen bij de club.

William Balikwisha is een aanvaller die zijn jeugdopleiding kreeg bij RSC Anderlecht en Standard Luik. Voor die laatste club maakte hij in 2018 zijn debuut in de eerste ploeg. Na uitleenbeurten aan Cercle Brugge en MVV Maastricht werd Balikwisha een vaste waarde in de Luikse aanval.  De laatste twee seizoenen speelde de Belgische aanvaller 67 wedstrijden voor de Rouches waarin hij tien doelpunten scoorde en zeven assists gaf. Balikwisha tekent een contract voor vier seizoenen bij OH Leuven.

Frédéric Van den Steen is zeer tevreden met de aanvallende versterking voor OH Leuven. “Ik ben heel blij met de komst van William Balikwisha. William is een zeer getalenteerde speler die met één flits een wedstrijd kan beslissen. Bovendien toonde hij zich zeer hongerig en ambitieus. Tenslotte kent hij ook de Belgische competitie. Hij past perfect binnen het vooropgestelde profiel van de club,” aldus de CEO.

Ook William Balikwisha is blij met zijn transfer naar OH Leuven. “OH Leuven heeft altijd al een heel goede indruk op mij gemaakt. Ik ben heel blij dat ik naar deze club overstap. Ik voelde tijdens de gesprekken meteen heel veel vertrouwen van het bestuur en de trainer en dat heeft me overtuigd om voor OH Leuven te kiezen. Ik kan niet wachten om met de rest van het team aan de slag te gaan,” besluit de Belgische aanvaller die met het nummer 21 gaat spelen.

Koop je abonnement